Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Obdam vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Obdam? Vloerverwarming wil zeggen een slim verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit portaal vind je praktische informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Obdam!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-obdam-1713

Vloerverwarming laten leggen in Obdam

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan specificeren kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld woonkamer, gang, toilet, badkamer, berging / schuur, slaapkamer. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. Doorgaans is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een betonvloer of vloerafwerking als tapijt, parket, vinyl, PVC, tegels, laminaat. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Obdam op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Per mail ontvang jij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Koggenland en de regio daarbuiten. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming specialisten regio Obdam

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze heeft te maken met een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. Hieronder vertellen we praktische informatie over de diverse soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Obdam.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, AWB, ATAG, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, WTH, Therminon, Technea, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Obdam

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Obdam

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Obdam.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Obdam liggen tussen de €1200,00 – €2075,00. De precieze kosten worden bepaald door verschillende facetten. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige keuzes die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Obdam (update zondag, 16 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€755 – €810
20 m2€925 – €1200€1125 – €1550
40 m2€2200 – €2825€2575 – €3350
60 – 65 m2€3800 – €4425€4050 – €4825
80 – 90 m2€5250 – €5650€5500 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, noppenplaten, thermostaat, draadmatten, wapening, tackerplaten en uurloon (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Disclaimer: meerdere vloeren geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave bekijk je stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Obdam? Op deze pagina check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Heerhugowaard, Spanbroek en Schellinkhout.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Koggenland krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.koggenland.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Obdam?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €775 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het type installatie (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Obdam, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1704, 1713.

Plaats een reactie