Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Deelen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Deelen? Vloerverwarming betreft een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl ontdek je praktische informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Deelen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-deelen-6877

Vloerverwarming laten leggen in Deelen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Met een professional heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken, gang, berging / schuur. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor het type installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel toegepaste installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, laminaat, tapijt, parket, tegels, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Deelen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, e-mail en jouw 06-nummer. Middels een email of brief sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Ede en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming vakmannen omgeving Deelen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming delen we details over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Deelen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, ATAG, Bosch, Nefit, Intergas.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Therminon, e-Heat, WTH, Danfoss.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Deelen

Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming in Deelen

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Deelen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een goedkope verwarmen warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Deelen liggen op gemiddeld €1050,00 – €2425,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Deelen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €730€760 – €810
20 – 25 m2€925 – €1250€1075 – €1525
50 m2€2325 – €2900€2675 – €3375
60 m2€3825 – €4475€4100 – €4825
85 m2 +€5250 – €5675€5700 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, verdeler, noppenplaten, wapening, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Advies: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok tref je overzichtelijk extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Deelen? In de tabel hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Heveadorp, Velp en Heelsum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Ede is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.ede.nl). Voor vergroenings installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Deelen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.800 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het type product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Deelen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6877.

Plaats een reactie