Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Harskamp vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Harskamp? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je hebt geen last meer van koude voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts check je praktische informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Harskamp!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-harskamp-6732

Vloerverwarming laten leggen in Harskamp

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Met een professional ben je er zeker van dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan verhelderen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de woonkamer, toilet, badkamer, gang, slaapkamer, keuken. Vaak geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende soorten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of vloerafwerking als tegels, linoleum, laminaat, vinyl, PVC, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Harskamp alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Ede en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming specialisten omgeving Harskamp

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze komt tot stand door diverse aspecten: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de huidige isolatiewaarden en de hoogte van de investering. Hieronder bieden we bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Harskamp.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, Bosch, ATAG, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Harskamp

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Harskamp

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Harskamp.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Harskamp variëren tussen de €1225,00 – €2000,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere zaken. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve aspecten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Harskamp (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€775 – €805
25 m2€850 – €1300€950 – €1525
40 – 45 m2€2300 – €2825€2675 – €3275
60 m2€3850 – €4400€4125 – €4750
85 – 90 m2€5225 – €5650€5650 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, verdeler, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Advies: diverse constructies bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna tref je samengevat de eigenschappen van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de buurt

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Harskamp? Op deze pagina check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Bennekom, Wekerom en Gendt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Ede bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.ede.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Harskamp?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.350 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.050 voor een groter huis (100 m2). De prijs hangt sterk af van het soort installatie (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het soort systeem, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Harskamp, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de huidige vloer. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6732.

Plaats een reactie