Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ederveen vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Ederveen? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts lees je nuttige informatie over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil je direct aan de slag? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Ederveen!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-ederveen-6744

Vloerverwarming laten leggen in Ederveen

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Zodoende weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verhelderen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Geschikt zijn de gang, woonkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur, badkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende producten zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals linoleum, parket, tegels, laminaat, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Ederveen vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post sturen we een prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Ede en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs regio Ederveen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat bij jouw situatie past hangt af van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In de volgende bullets bieden we meer info over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt meer en meer toegepast. Vooral bij renovatieprojecten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Ederveen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Minder kans op barsten en scheuren.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, AWB, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, e-Heat, Technea, Therminon, WTH0Ederveen

  Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Ederveen

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ederveen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een goedkope manier op temperatuur brengen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ederveen liggen op gemiddeld €950,00 tot €2050,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei facetten. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende schema tonen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ederveen (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €730€765 – €795
20 – 25 m2€925 – €1350€1125 – €1550
40 m2€2350 – €2825€2600 – €3350
60 – 65 m2€3800 – €4375€4175 – €4900
80 m2 +€5200 – €5700€5600 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, wapening en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Belangrijk: meerdere vloertypes werken minder goed. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok bekijk je samengevat meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ederveen? Hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Wekerom, De Klomp en Harskamp.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Ede is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.ede.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ederveen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.250 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.350 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gewenste systeem (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement hangt af van het geselecteerde product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ederveen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6744.

Plaats een reactie