Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Driehuis vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Driehuis? Vloerverwarming betreft een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website lees je handige informatie over de populaire vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij snel van start? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Driehuis!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-driehuis-1985

Vloerverwarming laten leggen in Driehuis

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door die keuze is er geen twijfel of het systeem correct wordt aangesloten. In ons complete stappenplan specificeren in vijf stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Inzicht in je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, slaapkamer, toilet, woonkamer, badkamer, keuken. Indien mogelijk kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. Doorgaans kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals vinyl, PVC, linoleum, parket, tegels, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Driehuis zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om jouw adres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon delen we kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Velsen en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van bekende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Driehuis

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt hangt af van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de bouw-begroting (prijs). In het onderstaande blok vind je meer info over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Driehuis.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Relatief snel te leggen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, Bosch, AWB, Intergas.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Warmup, Danfoss, Therminon, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Driehuis

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Driehuis

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Driehuis.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een slimme manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Driehuis kost globaal gezien tussen de €1150,00 – €2325,00. Accurate kostenramingen hangen af van allemaal werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort installatie, de grootte van de kamer, de legwijze en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel vind je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Driehuis (update maandag, 27 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€775 – €800
20 m2€800 – €1350€1025 – €1550
40 – 50 m2€2275 – €2800€2500 – €3325
70 m2€3850 – €4350€4025 – €4825
80 – 85 m2€5250 – €5725€5525 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, noppenplaten, verdeler, draadmatten, wapening, tackerplaten, pompschakelaar plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Tip: enkele afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het onderstaande schema verstrekken we samengevat praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Driehuis? Op deze pagina delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in IJmuiden, Velserbroek en Velsen-Noord.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Velsen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.velsen.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Driehuis?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.100 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.000 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het soort model (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het gewenste model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Driehuis, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als goedkoopste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een nadeel van deze optie is een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1985.

Plaats een reactie