Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bennekom vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Bennekom? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal verstrekken we veel info over de bekendste soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Bennekom!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-bennekom-6721

Vloerverwarming laten leggen in Bennekom

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Zodoende weet je zeker dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte stappen welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, badkamer, toilet, keuken, gang, berging / schuur. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende modellen zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als parket, vinyl, linoleum, tegels, tapijt, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Bennekom op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post krijg jij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Ede en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven regio Bennekom

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, het gewicht dat de ondervloer aankan, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het volgende schema check je meer details over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten of noppenplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Bennekom.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Vaillant, Remeha, AWB, Nefit.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, WTH, Technea, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Bennekom

Elektrische verwarming in de vloer is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Bennekom

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Bennekom.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een goedkope manier warm houden

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bennekom kost globaal gezien tussen de €975,00 – €2425,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van allemaal zaken. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bennekom (update vrijdag, 24 mei 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €725€755 – €790
20 – 25 m2€925 – €1300€1125 – €1600
40 – 50 m2€2250 – €2800€2525 – €3225
65 – 70 m2€3800 – €4500€4150 – €4800
80 – 85 m2€5100 – €5800€5675 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, tackerplaten, thermostaat en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Tip: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok check je samengevat de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bennekom? Op deze pagina check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Angeren, Otterlo en Doornenburg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Ede bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.ede.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Bennekom?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.475 voor 15 m2 tot om en nabij de €6.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen model (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het type model, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bennekom, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6720, 6721.

Plaats een reactie