Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lunteren vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Lunteren? Vloerverwarming is een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website bekijk je handige informatie over de huidige typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lunteren!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-lunteren-6741

Vloerverwarming laten leggen in Lunteren

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een prima uitdaging. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, badkamer, slaapkamer, toilet, berging / schuur, woonkamer. Wanneer omhanden kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. De meest gangbare producten zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een standaard dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, tegels, linoleum, vinyl, tapijt, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de installatiebedrijven in Lunteren eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post sturen wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Ede en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming experts omgeving Lunteren

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt hangt af van meerdere zaken: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming delen we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt steeds populairder. Dit zien we met name terug bij verbouwingen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Hierover komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Lunteren.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Bosch, Vaillant, Remeha, ATAG.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon0Lunteren

  De elektrische variant werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische voorzieningen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

  • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
  • Eventueel zelf te leggen.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Lunteren

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Lunteren.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een slimme wijze warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Lunteren kost globaal gezien tussen de €1050,00 – €2375,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Zo is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lunteren (update dinsdag, 16 april 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €720€755 – €785
20 m2€850 – €1350€1050 – €1600
40 m2€2250 – €2900€2700 – €3300
60 – 65 m2€3850 – €4375€4025 – €4825
85 m2 +€5175 – €5750€5650 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, verdeler, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Let op: bepaalde vloeren hebben een te sterk isolerende werking. Het gaat bijvoorbeeld om vloer van hout met dikke planken of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna bieden we stapsgewijs aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lunteren? In het onderstaande overzicht delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Harskamp, Ederveen en Otterlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Ede bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.ede.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Lunteren?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.475 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het geselecteerde systeem, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Dankzij dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lunteren, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6740, 6741.

Plaats een reactie