Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming De Klomp vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in De Klomp? Vloerverwarming is een zuinige manier van verwarmen die in de vloer is ingebouwd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site vertellen we je praktische informatie over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in De Klomp!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-de-klomp-6745

Vloerverwarming laten leggen in De Klomp

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Met die beslissing weet je zeker dat het systeem correct wordt aangesloten. In het bijgaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de keuken, berging / schuur, slaapkamer, badkamer, toilet, gang. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen types zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een normale dekvloer of vloerafwerking als parket, tegels, tapijt, laminaat, linoleum, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Op die manier kunnen samenwerkende installatiebedrijven in De Klomp zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Er wordt gevraagd naar je woonadres, mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Ede en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming installateurs regio De Klomp

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door een aantal factoren: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming tref je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Vooral bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in De Klomp.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, AWB, Bosch, ATAG.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Therminon, Magnum, WTH, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in De Klomp

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in De Klomp

In het geval van infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in De Klomp.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een slimme manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in De Klomp variëren tussen de €1125,00 tot €1875,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van allemaal zaken. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige factoren die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende blok tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in De Klomp (update dinsdag, 16 april 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€755 – €790
25 m2€875 – €1250€975 – €1550
40 – 50 m2€2225 – €2800€2550 – €3275
65 – 70 m2€3775 – €4400€4150 – €4875
80 m2 +€5175 – €5700€5500 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Belangrijk: enkele vloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de volgende weergave tref je samengevat aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in De Klomp? In de tabel hieronder check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Lunteren, Huissen en Wekerom.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Ede is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.ede.nl). Voor milieuvriendelijkere energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in De Klomp?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.225 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.100 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs is afhankelijk van het type model (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de ondervloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in De Klomp, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste optie kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6745.

Plaats een reactie