Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Otterlo vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Otterlo? Dit is een verwarmingstype die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze site ontdek je veel info over de bekendste vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Je kunt snel een offerte opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Otterlo!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-otterlo-6731

Vloerverwarming laten leggen in Otterlo

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Zodoende is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je kort maar krachtig wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Vul het aantal m2 oppervlakte in en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, keuken, toilet, badkamer, gang, woonkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het soort installatie. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, laminaat, linoleum, vinyl, PVC, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Otterlo zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. In de basis gaat het om het adres van de woning, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen we offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Ede en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Otterlo

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat voor jou het beste is komt tot stand door meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en budget. In het volgende schema lees je meer info over de meest gekozen soorten en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Otterlo.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, AWB, Remeha, Bosch, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, WTH, Warmup, Magnum0Otterlo

  Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
  • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
  • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Otterlo

Als je het systeem laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Otterlo.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Otterlo schommelen tussen de €1000,00 – €2375,00. De precieze kosten worden bepaald door meerdere zaken. Zo maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele factoren die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In het volgende schema bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Otterlo (update dinsdag, 23 juli 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€755 – €790
20 m2€850 – €1350€1000 – €1525
40 m2€2300 – €2850€2625 – €3325
60 – 65 m2€3850 – €4425€4175 – €4800
80 – 85 m2€5250 – €5675€5525 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Advies: meerdere vloertypes werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of showroom. Zij kunnen aangeven afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave bieden we in het kort extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Otterlo? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Gendt, Harskamp en Angeren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Ede is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.ede.nl). Voor duurzamere installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Otterlo?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot gemiddeld €5.200 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van de gekozen installatie (traditioneel vs. elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het type installatie, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Otterlo, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6730, 6731.

Plaats een reactie