Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wekerom vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Wekerom? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze pagina vertellen we je veel info over de veel gekozen segmenten binnen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wekerom!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-wekerom-6733

Vloerverwarming laten leggen in Wekerom

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan hieronder omlijnen we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de badkamer, keuken, woonkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest bekende systemen zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een infrarood installatie ook een optie.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, tegels, laminaat, linoleum, vinyl, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Wekerom eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, e-mail en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon sturen we kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Ede en omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Wekerom

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze heeft te maken met jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het onderstaande blok check je meer info over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wint aan terrein in Nederland. Met name als er beperkte budgetten zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse noppenplaten of isolatieplaten. Hierover komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Wekerom.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minder risico op barsten.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, Vaillant, Intergas, Bosch.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, WTH, Danfoss, Warmup.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Wekerom

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Wekerom

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Wekerom.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een milieuvriendelijke wijze op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wekerom liggen op gemiddeld €975,00 tot €2200,00. De uiteindelijke kosten komen tot stand door allerlei aspecten. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige facetten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wekerom (update zaterdag, 13 april 2024).

Totaal m2Tarieven bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€770 – €795
25 m2€850 – €1200€1125 – €1475
50 m2€2250 – €2900€2550 – €3250
60 m2€3750 – €4350€4175 – €4725
85 – 90 m2€5250 – €5750€5650 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten, thermostaat, verdeler en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Tip: enkele soorten zijn minder handig om te kiezen. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een expert of showroom. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave verstrekken we een toelichting / extra informatie over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wekerom? Op deze pagina tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Otterlo, Lunteren en Bennekom.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Ede is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.ede.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Wekerom?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €825 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het soort product (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het soort installatie, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wekerom, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6733.

Plaats een reactie