Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Purmer vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Purmer? Vloerverwarming is een verwarmingstype die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via dit portaal vertellen we je nuttige informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Purmer!

De voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-purmer-1481

Vloerverwarming laten leggen in Purmer

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Zo weet je gegarandeerd dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan delen we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de slaapkamer, berging / schuur, badkamer, toilet, woonkamer, gang. Tevens is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel toegepaste installaties zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een infrarood product absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, vinyl, tapijt, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Purmer op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail ontvang je offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Edam-Volendam en de omliggende regio. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Purmer

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan meerdere zaken: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het onderstaande blok bieden we bruikbare informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in voorgevormde noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Purmer.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, Nefit, Bosch, Intergas, ATAG.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Warmup, Magnum, Technea, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Purmer

Elektrische verwarming in de vloer werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, kant-en-klare matten en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Purmer

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Purmer.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een voordelige verwarmen verwarmen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Purmer variëren tussen de €925,00 tot €2175,00. De precieze kosten komen tot stand door velerlei zaken. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Purmer (update donderdag, 23 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€760 – €795
20 m2€825 – €1300€1025 – €1625
50 m2€2225 – €2825€2700 – €3300
60 – 65 m2€3775 – €4375€4200 – €4875
80 – 90 m2€5250 – €5750€5650 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, wapening, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Tip: bepaalde soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Win informatie in bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna delen we in het kort de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Purmer? In het onderstaande overzicht check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Schardam, De Rijp en Beets.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Edam-Volendam ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.edam-volendam.nl). Voor duurzame installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Purmer?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.425 voor 10 m2 tot om en nabij de €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement wordt bepaald door het type product, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Purmer, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 legwijzes: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1481.

Plaats een reactie