Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Schardam vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Schardam? Vloerverwarming is een zeer zuinig verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze pagina bieden wij handige informatie over de verschillende keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Schardam!

Bekende voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-schardam-1476

Vloerverwarming laten leggen in Schardam

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Zodoende mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Woning specificeren

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, berging / schuur, slaapkamer, gang, woonkamer, toilet. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende keuzes zijn een warm-water installatie of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, vinyl, laminaat, tegels, linoleum, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Schardam eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan jouw adres, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon sturen wij 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Edam-Volendam en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Schardam

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. Hieronder tref je details over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. We zien het met name bij renovaties en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden toegepast op slimme isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen komt direct de afwerkvloer te liggen. Dit geeft een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Schardam.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Remeha, ATAG, Vaillant, Bosch.

Natbouw-systemen

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Warmup, WTH, Danfoss, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Schardam

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Schardam

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Schardam.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Schardam schommelen tussen de €975,00 – €2125,00. De precieze kosten worden bepaald door allerlei zaken. Om te beginnen is het doorslaggevend of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort verwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende weergave bieden we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Schardam (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€755 – €810
20 m2€950 – €1300€1125 – €1475
45 – 50 m2€2200 – €2825€2500 – €3325
65 m2€3725 – €4500€4000 – €4700
80 – 90 m2€5150 – €5650€5625 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, thermostaat, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Notitie: meerdere vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven afwerkvloer interessant is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Onderstaand bieden we in het kort meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Schardam? In het schema hieronder delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Oosthuizen, Hobrede en Warder.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Edam-Volendam bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.edam-volendam.nl). Voor duurzame oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Schardam?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.400 voor 10-15 m2 tot wel €5.650 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs hangt sterk af van het type model (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het type systeem, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Schardam, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1476.

Plaats een reactie