Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Middelie vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Middelie? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site ontdek je veel info over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Middelie!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-middelie-1472

Vloerverwarming laten leggen in Middelie

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. Daardoor mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, woonkamer, slaapkamer, gang, toilet, berging / schuur. In veel gevallen is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende modellen zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, linoleum, tegels, laminaat, vinyl, parket. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Zit er spoed achter de aanvraag of tussen 3 – 6 maanden. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Middelie zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail delen we offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Edam-Volendam en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Middelie

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem hangt af van jouw wensen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, verwarmingsbron en de bouw-begroting (prijs). Hieronder tref je aanvullende uitleg over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Middelie.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, ATAG, Remeha, Vaillant, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, Therminon, Warmup, Technea, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Middelie

Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Middelie

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Middelie.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een voordelige manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Middelie variëren tussen de €1025,00 – €2250,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van velerlei werkzaamheden. Allereerst wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige onderdelen die de prijzen bepalen: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In het volgende schema delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Middelie (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€770 – €805
25 m2€950 – €1225€950 – €1600
45 – 50 m2€2300 – €2750€2500 – €3400
60 – 70 m2€3700 – €4500€4025 – €4875
85 m2 +€5150 – €5675€5575 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Notitie: enkele vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder bieden we kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Middelie? In het onderstaande overzicht bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Westbeemster, Warder en Noordbeemster.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Edam-Volendam is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.edam-volendam.nl). Voor groene producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Middelie?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €725 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.300 voor 100 m2. De prijs wordt bepaald door het geselecteerde systeem (watergedragen of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het type product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Middelie, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1472.

Plaats een reactie