Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Warder vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Warder? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform ontdek je nuttige informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Warder!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-warder-1473

Vloerverwarming laten leggen in Warder

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Door het een deskundige te laten doen is er geen twijfel of alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan specificeren stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Geschikt zijn de badkamer, slaapkamer, keuken, berging / schuur, toilet, gang. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over een type verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel toegepaste producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In specifieke gevallen is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn een cement dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, tapijt, PVC, tegels, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Warder vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals postcode, straatnaam en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Per mail delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Edam-Volendam en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Warder

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is hangt af van jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In de volgende bullets bieden we aanvullende uitleg over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Warder.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Minder risico op barsten.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Bosch, Nefit, ATAG, Remeha, Vaillant.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Warmup, Danfoss, Technea, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Warder

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Warder

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Warder.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een innovatieve manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Warder schommelen tussen de €1250,00 tot €1950,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere onderdelen. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Warder (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€770 – €795
20 m2€900 – €1275€1125 – €1500
50 m2€2225 – €2825€2675 – €3325
65 m2€3800 – €4375€4200 – €4825
80 m2 +€5250 – €5650€5625 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, verdeler en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: enkele afwerkvloeren kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de volgende weergave tref je overzichtelijk de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Warder? In het onderstaande overzicht delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Kwadijk, Oosthuizen en Westbeemster.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Edam-Volendam is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.edam-volendam.nl). Voor milieuvriendelijkere energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Warder?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.425 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.950 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste product (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan het soort model, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand kan een optimaal rendement worden behaald. Door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Warder, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1473.

Plaats een reactie