Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Edam vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Edam? Vloerverwarming is een comfortabele verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten verstrekken we bruikbare informatie over de populaire soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Vandaag al een keuze maken? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Edam!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-edam-1135

Vloerverwarming laten leggen in Edam

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Met die beslissing mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, badkamer, toilet, gang, berging / schuur, keuken. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een type verwarmingssysteem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest bekende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, vinyl, tegels, laminaat, linoleum, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Edam vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mail en jouw 06-nummer. Per mail sturen we gratis offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Edam-Volendam en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming installateurs omgeving Edam

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze is mede afhankelijk van verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het onderstaande blok check je meer over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Edam.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Bosch, Nefit, Remeha, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, e-Heat, WTH, Danfoss, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Edam

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Edam

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Edam.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Edam liggen rond de €925,00 tot €2375,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante keuzemogelijkheden die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het type vloerbedekking. In de volgende weergave delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Edam (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€775 – €795
25 m2€850 – €1300€975 – €1600
40 – 45 m2€2325 – €2850€2700 – €3300
60 – 65 m2€3775 – €4350€4125 – €4725
80 – 90 m2€5175 – €5775€5525 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: enkele afwerkvloeren werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Voor meer info plan je een afspraak in bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok bekijk je een toelichting / praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Edam? In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Den Ilp, Monnickendam en Schiphol-Rijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Edam-Volendam ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.edam-volendam.nl). Voor verduurzaming installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Edam?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.900 voor 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het type product (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het geselecteerde model, de vloerbedekking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Edam, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de buizen dan in legt. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1135.

Plaats een reactie