Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Polsbroek vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Polsbroek? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen die je onder je vloer aanbrengt. Je betaalt lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Dankzij onze specialisten bieden wij bruikbare informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct aan de slag? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Polsbroek!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-polsbroek-3415

Vloerverwarming laten leggen in Polsbroek

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing ben je er zeker van dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in vijf stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de woonkamer, keuken, gang, toilet, slaapkamer, badkamer. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende producten zijn een systeem op basis van water of een verwarming op basis van stroom. In veel situaties kan een infrarood systeem nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, vinyl, parket, PVC, tapijt, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Polsbroek eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief delen we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Lopik en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van populaire vloerverwarming specialisten nabij Polsbroek

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door een aantal factoren: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In de volgende bullets lees je meer info over de relevante systemen en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Polsbroek.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, Remeha, Bosch, Nefit, AWB.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Technea, e-Heat, Warmup, Danfoss, WTH.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Polsbroek

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Polsbroek

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Polsbroek.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een duurzame manier behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Polsbroek liggen op gemiddeld €1100,00 – €2325,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van verschillende werkzaamheden. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Alternatieve zaken die de tarieven beïnvloeden: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de toplaag (vloerbedekking). In het volgende blok vergelijk je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Polsbroek (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€755 – €810
20 – 25 m2€900 – €1225€1125 – €1650
40 – 50 m2€2275 – €2775€2600 – €3300
60 – 70 m2€3825 – €4350€4150 – €4825
80 – 85 m2€5225 – €5700€5675 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, thermostaat, verdeler, draadmatten, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Notitie: enkele soorten geven minder goede prestaties. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna bieden we een toelichting / de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Polsbroek? In het onderstaande overzicht tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Lopikerkapel, Snelrewaard en Benschop.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Lopik is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.lopik.nl). Voor groene installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Polsbroek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.025 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.100 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het geselecteerde product (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort product, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Middels gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Polsbroek, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn grofweg 2 keuzes. Ten eerste kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. In die situatie maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3415.

Plaats een reactie