Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oosthuizen vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Oosthuizen? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website vertellen we je bruikbare informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Oosthuizen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-oosthuizen-1474

Vloerverwarming laten leggen in Oosthuizen

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Zo heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder adviseren we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een deskundige.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan toilet, berging / schuur, keuken, gang, badkamer, slaapkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Vaak gekozen soorten zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, tegels, parket, laminaat, PVC, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Voorbeelden daarvan zijn een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Oosthuizen zien of het past in de planning.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Edam-Volendam en de omliggende gemeente. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Oosthuizen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is onderhevig aan jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere factoren zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de maximale kosten. In de volgende bullets delen we bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt meer en meer toegepast. We zien het met name bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Oosthuizen.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, Magnum, e-Heat, Therminon, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Oosthuizen

De elektrische variant is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Oosthuizen

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd erg kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Oosthuizen.

 • Korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw appartement op een goedkope manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Oosthuizen variëren tussen de €1175,00 – €2225,00. De definitieve prijzen worden bepaald door allerlei onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die de prijs bepalen: het type installatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oosthuizen (update vrijdag, 24 mei 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€770 – €800
20 – 25 m2€925 – €1225€1100 – €1625
50 m2€2225 – €2825€2575 – €3325
70 m2€3750 – €4425€4175 – €4775
90 m2 +€5225 – €5700€5750 – €6300
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, noppenplaten, draadmatten, verdeler, wapening, thermostaat, tackerplaten en arbeid (provincie Noord-Holland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Advies: enkele vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna verstrekken we in het kort extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oosthuizen? In de tabel hieronder vind je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Middelie, Beets en Kwadijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Edam-Volendam heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.edam-volendam.nl). Voor verduurzaming energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Oosthuizen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.225 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €6.350 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het type product (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type systeem, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oosthuizen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Het gevolg is wel een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1474.

Plaats een reactie