Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hobrede vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Hobrede? Dit is een populaire manier van verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten verstrekken we praktische informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Hobrede!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-hobrede-1477

Vloerverwarming laten leggen in Hobrede

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Daardoor heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het onderstaande stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de berging / schuur, badkamer, gang, slaapkamer, keuken, woonkamer. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel toegepaste systemen zijn een systeem op basis van water of een op elektriciteit werkend systeem. In veel situaties is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, tegels, vinyl, tapijt, laminaat, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Hobrede zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via internet (mail) delen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Edam-Volendam en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van bekende vloerverwarming experts regio Hobrede

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Andere belangrijke aspecten zijn: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In de volgende bullets vind je bruikbare informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze aanpak kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in losse noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Hobrede.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, Nefit, Bosch, Intergas, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, WTH, Danfoss, Warmup, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Hobrede

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Vloerverwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele bekende voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Hobrede

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Hobrede.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een voordelige verwarmen opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Tarieven van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hobrede variëren tussen de €1000,00 – €2125,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allerlei facetten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Variabele facetten die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In het volgende schema delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hobrede (update zaterdag, 15 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€765 – €800
20 – 25 m2€875 – €1275€1150 – €1600
50 m2€2325 – €2775€2500 – €3325
60 m2€3725 – €4375€4100 – €4725
80 – 85 m2€5225 – €5650€5725 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Belangrijk: meerdere afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een professional of showroom. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In de volgende weergave delen we in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hobrede? In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Beets, Purmer en Oosthuizen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Edam-Volendam ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.edam-volendam.nl). Voor energiebesparende producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Hobrede?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.425 voor 10-15 m2 tot zeker €5.850 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het type product (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het gekozen product, de toplaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hobrede, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1477.

Plaats een reactie