Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nispen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Nispen? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform verstrekken we nuttige informatie over de diverse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nispen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-nispen-4725

Vloerverwarming laten leggen in Nispen

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan specificeren kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan gang, keuken, berging / schuur, woonkamer, badkamer, toilet. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veelvoorkomende soorten zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. Soms is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. vinyl, linoleum, parket, tapijt, PVC, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Nispen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail delen we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Roosendaal en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming installatiebedrijven regio Nispen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is hangt af van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het volgende schema tref je details over de relevante systemen en hun voordelen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze theorie wordt steeds populairder. Met name bij renovatieprojecten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Nispen.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, Bosch, Nefit, AWB.

Natbouw vloeren verwarmen

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, WTH, e-Heat, Warmup, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Nispen

Een volledig elektrisch product heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nispen

In het geval van infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Nispen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een innovatieve manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nispen kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €2200,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van veel onderdelen. Ten eerste is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de tabel hieronder delen wij de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nispen (update maandag, 20 mei 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €745€760 – €790
20 – 25 m2€900 – €1300€1000 – €1650
40 – 50 m2€2225 – €2900€2575 – €3400
60 – 65 m2€3825 – €4400€4025 – €4850
80 – 85 m2€5225 – €5700€5500 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, thermostaat, verdeler, draadmatten, tackerplaten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Belangrijk: meerdere afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een professional of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand check je in het kort aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de buurt

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nispen? In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Schijf, Wouwse Plantage en Sprundel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Roosendaal ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.roosendaal.nl). Voor energiebesparende producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nispen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.375 voor 10-15 m2 tot zeker €5.250 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gekozen model (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met de geselecteerde installatie, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nispen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4709, 4725.

Plaats een reactie