Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beets vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Beets? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die zich vlak onder de vloer bevindt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts bieden wij uitgebreide informatie over de bekendste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Beets!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-beets-1475

Vloerverwarming laten leggen in Beets

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door die keuze heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het onderstaande stappenplan vertellen we je in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Weergave van de woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, woonkamer, toilet, badkamer, gang. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste installaties zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een infrarood installatie nog een alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een normale dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, linoleum, PVC, parket, tapijt, tegels. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dat een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Beets op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om jouw adres, jouw mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief delen we kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Edam-Volendam en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming vakmannen nabij Beets

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door verschillende onderdelen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en je beschikbare budget. In de volgende bullets vertellen we aanvullende informatie over de diverse soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in op maat gemaakte noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Beets.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, Remeha, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Magnum, Technea, Warmup, e-Heat, Danfoss, WTH0Beets

  Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Een gunstige korte opwarmtijd.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming in Beets

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd erg kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Beets.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een slimme wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Beets liggen op gemiddeld €1025,00 tot €2450,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige factoren die de tarieven beïnvloeden: het type verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel vergelijk je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beets (update donderdag, 13 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€770 – €790
25 m2€800 – €1300€975 – €1550
40 – 50 m2€2200 – €2800€2500 – €3300
60 – 70 m2€3850 – €4350€4200 – €4725
80 – 90 m2€5125 – €5650€5550 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, thermostaat, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Belangrijk: sommige soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het schema hierna check je samengevat aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven zoeken

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beets? In het schema hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Warder, Schardam en Middelie.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Edam-Volendam is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.edam-volendam.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Middels de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Beets?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.425 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.750 voor een groter huis (100 m2). De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (elektrisch of watergedragen), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het soort product, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beets, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1475.

Plaats een reactie