Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Volendam vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Volendam? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal bieden wij uitgebreide informatie over de hedendaagse soorten vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Volendam!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-volendam-1131

Vloerverwarming laten leggen in Volendam

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je hier geen affiniteit mee, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Met een professional heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder vertellen we je stap-voor-stap wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, badkamer, keuken, slaapkamer, toilet. Indien mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare types zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, PVC, vinyl, parket, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Volendam zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, jouw mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang jij offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Edam-Volendam en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Volendam

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de lijst hierna lees je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een korte opwarmingstijd en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Volendam.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Relatief snel te leggen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Bosch, Nefit, Intergas, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, WTH, e-Heat, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Volendam

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Volendam

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Volendam.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een goedkope verwarmen warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Volendam schommelen tussen de €1100,00 tot €2100,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei aspecten. Om te beginnen is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort systeem, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de volgende weergave delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Volendam (update donderdag, 13 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €745€770 – €780
20 m2€900 – €1275€1150 – €1525
45 – 50 m2€2325 – €2750€2650 – €3350
65 m2€3725 – €4425€4025 – €4800
85 m2 +€5225 – €5800€5525 – €6400
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, draadmatten, wapening, pompschakelaar, verdeler, thermostaat en uurloon (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Advies: sommige soorten werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het volgende blok delen we stapsgewijs aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor tegelvloer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Volendam? In het onderstaande overzicht vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Schiphol-Rijk, Edam en Schiphol.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Edam-Volendam bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.edam-volendam.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Volendam?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor 10 m2 tot zo’n €6.050 voor grotere klussen van 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het soort systeem, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Middels gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Volendam, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker een mogelijkheid. Er zijn 2 manieren: Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1130, 1131, 1132.

Plaats een reactie