Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Abcoude vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Abcoude? Het is een comfortabel verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform lees je uitgebreide informatie over de veel gekozen keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Abcoude!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-abcoude-1391

Vloerverwarming laten leggen in Abcoude

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. Zo heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan hieronder specificeren stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan badkamer, gang, keuken, slaapkamer, berging / schuur, toilet. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen installaties zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, parket, linoleum, tapijt, tegels, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Abcoude eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de mail ontvang je kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Ronde Venen en omliggende plaatsen. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van ervaren vloerverwarming specialisten nabij Abcoude

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste is komt tot stand door meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In het volgende schema bekijk je aanvullende info over de diverse soorten en hun voordelen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dit is bijvoorbeeld populair als er op de kosten moeten worden gelet en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse noppenplaten & isolatieplaten. Hierover wordt de definitieve toplaag gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Abcoude.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Vaillant, Bosch, Intergas, ATAG.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit biedt een extra sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, Danfoss, Warmup, WTH, Technea.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Abcoude

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Vloerverwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Abcoude

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Abcoude.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Abcoude liggen tussen de €1100,00 – €2300,00. De definitieve prijzen komen tot stand door verschillende factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Belangrijke keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna delen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Abcoude (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€750 – €805
20 – 25 m2€850 – €1275€1050 – €1575
40 – 45 m2€2300 – €2800€2500 – €3325
65 m2€3700 – €4500€4100 – €4775
90 m2 +€5200 – €5650€5500 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, wapening, thermostaat, draadmatten, verdeler, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Let op: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok bekijk je een toelichting / extra informatie over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Abcoude? In het gedeelte hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in s-Graveland, Nigtevecht en Kortenhoef.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente De Ronde Venen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.derondevenen.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Abcoude?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.275 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het type systeem (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gekozen product, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Abcoude, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1390, 1391.

Plaats een reactie