Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Baambrugge vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Baambrugge? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het werkt met vrijwel elk type vloer. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze experts lees je handige informatie over de huidige typen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je direct doorgaan? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Baambrugge!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-baambrugge-1396

Vloerverwarming laten leggen in Baambrugge

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming installeren een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een installateur.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Denk aan keuken, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang, toilet. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen systemen zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. Soms is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een basis dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, parket, laminaat, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Baambrugge zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg jij kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in De Ronde Venen en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming specialisten regio Baambrugge

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Jouw keuze heeft te maken met meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In onderstaande opsomming tref je aanvullende info over de meest populaire soorten en hun kosten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Baambrugge.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, AWB, ATAG, Bosch, Vaillant.

Nat vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Warmup, Technea, Therminon, Magnum.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Baambrugge

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Vloerverwarming infrezen in Baambrugge

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Speciale verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Baambrugge.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een zeer betaalbare manier van aanleggen.

Jouw kamer op een goedkope manier op temperatuur brengen

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Baambrugge liggen rond de €1175,00 tot €1825,00. De definitieve prijzen zijn afhankelijk van velerlei aspecten. Zo is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het type verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In het volgende schema tref je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Baambrugge (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€710 – €735€770 – €810
20 – 25 m2€850 – €1325€1100 – €1575
50 m2€2275 – €2750€2650 – €3325
60 – 70 m2€3750 – €4450€4200 – €4875
85 m2 +€5175 – €5775€5600 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, draadmatten, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat en arbeid (provincie Utrecht).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Notitie: meerdere vloertypes werken minder goed. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In de volgende weergave bieden we samengevat de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Baambrugge? In de tabel hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Nigtevecht, Muiden en Abcoude.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Ronde Venen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.derondevenen.nl). Voor milieuvriendelijke maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Baambrugge?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €900 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gekozen systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Baambrugge, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 manieren: Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. In dat geval maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1396.

Plaats een reactie