Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heino vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Heino? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal vind je handige informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Heino!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-heino-8141

Vloerverwarming laten leggen in Heino

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Met een professional is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Beschrijf je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de woonkamer, gang, keuken, badkamer, slaapkamer, toilet. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Bekende keuzes zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. Soms is een infrarood installatie ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, vinyl, tapijt, linoleum, parket, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Heino eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Per mail delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Raalte en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Heino

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de draagkracht van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder bieden we aanvullende info over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Daarop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Heino.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Nefit, Intergas, Remeha, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Technea, Therminon, Warmup, e-Heat.

Elektrische vloerverwarming in Heino

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Losse kabels, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Heino

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Heino.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heino liggen rond de €1025,00 – €2075,00. De precieze kosten hangen af van veel werkzaamheden. Boven alles maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heino (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€765 – €785
20 m2€925 – €1275€1050 – €1500
45 m2€2275 – €2825€2525 – €3250
60 – 65 m2€3750 – €4500€4100 – €4750
85 – 90 m2€5200 – €5650€5500 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, verdeler, wapening, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een expert of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. Hieronder bekijk je overzichtelijk meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heino? Op deze pagina vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Bekijk ook installateurs in Wesepe, Lierderholthuis en Olst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Raalte heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.raalte.nl). Voor groene energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je jouw woning verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Heino?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €975 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €6.350 voor 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het geselecteerde systeem (warm water of elektrisch), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement heeft te maken met het gekozen product, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heino, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen precies in passen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8140, 8141.

Plaats een reactie