Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming de Hoef vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in de Hoef? Het gaat om een type verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal lees je praktische informatie over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in de Hoef!

De voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-de-hoef-1426

Vloerverwarming laten leggen in de Hoef

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Op die manier mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld berging / schuur, slaapkamer, badkamer, woonkamer, toilet, keuken. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De bekendste types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, PVC, parket, linoleum, vinyl, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen samenwerkende installatiebedrijven in de Hoef zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail sturen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Ronde Venen en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van goede vloerverwarming experts regio de Hoef

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze komt tot stand door een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). Hieronder vind je meer informatie over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in de Hoef.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Bosch, AWB, Vaillant, ATAG.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Therminon, e-Heat, Danfoss, Magnum0de Hoef

  Een elektrisch model heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische producten worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

  • Werkt geweldig met zonnepanelen.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in de Hoef

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in de Hoef.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • De vloer komt niet veel hoger te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een goedkope manier warm maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in de Hoef komen uit tussen de €1125,00 – €1925,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal onderdelen. Om te beginnen is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de tabel hieronder vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in de Hoef (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €725€750 – €810
20 m2€875 – €1350€1125 – €1625
45 m2€2300 – €2775€2700 – €3400
65 – 70 m2€3750 – €4475€4025 – €4875
80 – 90 m2€5150 – €5650€5525 – €6250
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, wapening, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren vormen de beste combinatie. Tip: meerdere vloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Laat je vooraf informeren door een professional of showroom. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok check je kort en bondig de eigenschappen van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor badkamer.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in de Hoef? In het onderstaande overzicht bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Naarden, Amstelhoek en Bussum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente De Ronde Venen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.derondevenen.nl). Voor duurzame installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in de Hoef?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.425 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.000 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief is afhankelijk van het gekozen systeem (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement is afhankelijk van het gekozen model, de ondervloer maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in de Hoef, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 1426.

Plaats een reactie