Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waverveen vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Waverveen? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site bieden wij handige informatie over de diverse vloerverwarming categorieën en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij meteen beginnen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Waverveen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-waverveen-3646

Vloerverwarming laten leggen in Waverveen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming best goed te doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een expert. Op die manier weet je zeker dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in 5 korte stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de keuken, toilet, berging / schuur, gang, woonkamer, badkamer. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende types zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. Soms zal een infrarood model ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. PVC, vinyl, tapijt, parket, laminaat, tegels. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zo kunnen aangesloten installatiebedrijven in Waverveen vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om het adres van de woning, e-mail en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) sturen wij gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in De Ronde Venen en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming specialisten regio Waverveen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming delen we meer info over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn een korte opwarmingstijd en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Waverveen.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Remeha, Bosch, ATAG, Nefit, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

In het geval van natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, e-Heat, Danfoss, Magnum, Therminon.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Waverveen

Een elektrische vloerverwarming is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Waverveen

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Waverveen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw kamer op een voordelige verwarmen opstoken

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Waverveen liggen rond de €1300,00 tot €1900,00. De precieze kosten komen tot stand door diverse onderdelen. Allereerst is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Belangrijke onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarming, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort dekvloer. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waverveen (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€760 – €780
25 m2€900 – €1225€950 – €1600
40 m2€2300 – €2750€2600 – €3400
60 – 70 m2€3850 – €4350€4200 – €4750
85 m2 +€5225 – €5650€5750 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, wapening, tackerplaten, draadmatten, thermostaat, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Advies: bepaalde types hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema delen we samengevat praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waverveen? In het schema hieronder bekijk je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Mijdrecht, Wilnis en Loenersloot.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente De Ronde Venen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.derondevenen.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Waverveen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €950 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot om en nabij de €6.450 voor een grote ruimte van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het gekozen model (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gewenste systeem, de toplaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waverveen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Daarbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3646.

Plaats een reactie