Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wilnis vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Wilnis? Het is een comfortabel verwarmingssysteem die in de vloer is gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze website vertellen we je bruikbare informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wilnis!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-wilnis-3648

Vloerverwarming laten leggen in Wilnis

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de gang, woonkamer, keuken, toilet, badkamer, berging / schuur. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare producten zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, tapijt, laminaat, linoleum, vinyl, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Hiermee kunnen de installatiebedrijven in Wilnis zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Verstrek actuele details als je woonadres, e-mail en telefoonnummer. Op jouw mail sturen we gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Ronde Venen en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming vakmannen regio Wilnis

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze heeft te maken met verschillende onderdelen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. In het onderstaande blok vertellen we nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Wilnis.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Bosch, Vaillant, AWB, ATAG.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, WTH, Technea, Therminon, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Wilnis

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Wilnis

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Wilnis.

 • Korte opwarmtijd.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een goedkope manier warm maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Wilnis variëren tussen de €1150,00 tot €1850,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door diverse werkzaamheden. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wilnis (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€690 – €735€765 – €785
20 m2€800 – €1325€1025 – €1450
45 – 50 m2€2225 – €2825€2600 – €3400
60 m2€3775 – €4375€4175 – €4800
90 m2 +€5225 – €5800€5725 – €6475
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Belangrijk: diverse soorten hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakkundige installateur of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand bekijk je stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wilnis? In het gedeelte hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Vinkeveen, Woerdense Verlaat en Mijdrecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente De Ronde Venen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.derondevenen.nl). Voor slimme en duurzame verwarmingsbronnen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Wilnis?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €725 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot om en nabij de €5.950 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het type systeem (watergedragen of op basis van stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het soort installatie, de afwerkvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wilnis, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden er sleuven in de vloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3648.

Plaats een reactie