Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ooij vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Ooij? Het gaat om een type verwarming die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina vertellen we je alles over de hedendaagse soorten vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ooij!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-ooij-6576

Vloerverwarming laten leggen in Ooij

Als je zelf veel klust dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door het een deskundige te laten doen mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In ons complete stappenplan omlijnen we stap-voor-stap waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de berging / schuur, badkamer, slaapkamer, keuken, woonkamer, toilet. Optioneel kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Kies het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende soorten zijn een watergedragen installatie of een elektrisch systeem. In woning met weinig oppervlakte is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als tegels, vinyl, laminaat, tapijt, linoleum, parket. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen aangesloten installatiebedrijven in Ooij vooraf kijken of er plek is.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail bieden we kosteloos een een offerte van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Berg en Dal en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming vakmannen nabij Ooij

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, opbouwhoogte en de bouw-begroting (prijs). Hieronder bieden we meer info over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Dit zien we met name terug bij verbouwklussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Ooij.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, ATAG, Nefit, Bosch, Remeha.

Natbouw-systemen

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, e-Heat, Therminon, Danfoss.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Ooij

Een elektrische vloerverwarming is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Vloerverwarming infrezen in Ooij

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. De verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Ooij.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ooij variëren tussen de €1250,00 – €2100,00. De precieze kosten komen tot stand door allerlei facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige aspecten die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de volgende weergave bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ooij (update woensdag, 24 april 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€715 – €745€760 – €790
20 – 25 m2€875 – €1225€1075 – €1600
45 – 50 m2€2325 – €2825€2700 – €3375
65 – 70 m2€3850 – €4375€4025 – €4800
80 – 85 m2€5225 – €5675€5575 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, draadmatten, verdeler en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Let op: sommige vloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het blok hierna delen we een toelichting / aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ooij? Onderstaand tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Ubbergen, Erlecom en Millingen aan de Rijn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Berg en Dal is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.bergendal.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Ooij?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.225 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.350 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort product (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ooij, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6576.

Plaats een reactie