Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mijdrecht vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Mijdrecht? Het gaat om een verwarmingstype die je onder je vloer aanbrengt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze pagina delen we veel info over de actuele segmenten binnen vloerverwarming en de kosten. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Mijdrecht!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-mijdrecht-3641

Vloerverwarming laten leggen in Mijdrecht

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. In dat geval heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder specificeren in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, gang. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan een normale dekvloer of vloerafwerking als vinyl, parket, PVC, tegels, tapijt, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Mijdrecht alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail delen wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in De Ronde Venen en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts regio Mijdrecht

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het type ondervloer het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijsindicatie. In het onderstaande blok vind je meer informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Mijdrecht.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, ATAG, Intergas, AWB, Remeha.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit geeft een sterke en stabiele vloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Technea, Magnum, WTH, Therminon.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Mijdrecht

Een elektrische installatie heeft stroom als warmtebron. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Mijdrecht

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Speciale verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Mijdrecht.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw kamer op een voordelige manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Mijdrecht liggen tussen de €1225,00 – €2325,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. diverse facetten. Zo is het doorslaggevend of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante factoren die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mijdrecht (update maandag, 22 juli 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €720€755 – €785
20 m2€875 – €1325€1100 – €1625
45 m2€2200 – €2825€2525 – €3375
60 – 70 m2€3850 – €4400€4025 – €4900
80 – 90 m2€5150 – €5650€5650 – €6425
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, verdeler, wapening en arbeid (provincie Utrecht).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Notitie: sommige constructies zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of winkel. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Hieronder bekijk je kort en bondig aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mijdrecht? In het gedeelte hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Vreeland, Vinkeveen en Loenen aan de Vecht.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente De Ronde Venen krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.derondevenen.nl). Voor energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Mijdrecht?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €725 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.200 voor een groter huis (100 m2). Het tarief is afhankelijk van het gekozen systeem (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van de geselecteerde installatie, de ondervloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mijdrecht, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker een mogelijkheid. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 3640, 3641, 3642, 3643.

Plaats een reactie