Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Vinkeveen vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Vinkeveen? Het gaat om een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform verstrekken we nuttige informatie over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Vinkeveen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-vinkeveen-3645

Vloerverwarming laten leggen in Vinkeveen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Zodoende heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan gang, toilet, badkamer, woonkamer, berging / schuur, slaapkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Gangbare producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, tapijt, PVC, linoleum, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Vinkeveen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Zoals de locatie van je huis, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) ontvang jij gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in De Ronde Venen en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Vinkeveen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het onderstaande blok tref je meer details over de veel gebruikte modellen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit model kan uitkomst bieden in veel situaties. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Vinkeveen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Nefit, Remeha, Intergas, AWB.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Technea, Magnum, Danfoss, Warmup.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Vinkeveen

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Een korte reactietijd.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Vinkeveen

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Vinkeveen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw appartement op een goedkope manier warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Vinkeveen liggen tussen de €975,00 tot €1875,00. De exacte kosten worden bepaald door meerdere werkzaamheden. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige factoren die de prijzen bepalen: het type vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de lijst hierna krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Vinkeveen (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €740€760 – €790
25 m2€850 – €1225€1150 – €1650
45 m2€2275 – €2800€2500 – €3300
65 m2€3750 – €4400€4025 – €4775
80 – 90 m2€5175 – €5725€5550 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Utrecht).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Tip: meerdere soorten hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het onderstaande schema tref je een toelichting / meer info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Vinkeveen? Onderstaand bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Loenersloot, Waverveen en Vreeland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente De Ronde Venen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.derondevenen.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Vinkeveen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €975 voor 15 m2 tot wel €5.550 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het soort model (elektrisch of met warm water), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het gewenste model, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Vinkeveen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat steeds vaker gebeurt. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3645.

Plaats een reactie