Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Amstelhoek vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Amstelhoek? Dit is een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via dit portaal vind je bruikbare informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Amstelhoek!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-amstelhoek-1427

Vloerverwarming laten leggen in Amstelhoek

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Inzicht in je huis

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, toilet, keuken, badkamer. Wanneer omhanden kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste keuzes zijn een warm-water systeem of een deels elektrische oplossing. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan gaan om een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, PVC, linoleum, laminaat, parket, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dat beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Amstelhoek zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post ontvang je een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in De Ronde Venen en omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van beschikbare vloerverwarming vakmannen regio Amstelhoek

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Het perfecte systeem heeft te maken met meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna vertellen we meer uitleg over de diverse soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een korte opwarmingstijd en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Amstelhoek.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas, ATAG, AWB.

Vloerverwarming nat systeem

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in een degelijke vloerconstructie en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Magnum, Warmup, Therminon, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Amstelhoek

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Amstelhoek

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Amstelhoek.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een voordelige manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Amstelhoek liggen op gemiddeld €1100,00 – €2275,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van verschillende werkzaamheden. Allereerst maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Relevante onderdelen die de prijzen bepalen: het type verwarmingssysteem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Amstelhoek (update maandag, 20 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €745€775 – €800
25 m2€800 – €1350€1125 – €1450
50 m2€2300 – €2800€2575 – €3225
60 m2€3750 – €4350€4175 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5675€5575 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, draadmatten, verdeler en arbeid (provincie Utrecht).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: bepaalde soorten zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder bieden we overzichtelijk de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Amstelhoek? In de tabel hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in De Kwakel, Vrouwenakker en Naarden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente De Ronde Venen is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.derondevenen.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Amstelhoek?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.275 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.950 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs wordt bepaald door het type systeem (elektrisch of met warm water), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het soort model, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Amstelhoek, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Om te beginnen kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 1427.

Plaats een reactie