Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Eibergen vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Eibergen? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina bieden wij nuttige informatie over de hedendaagse typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Eibergen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-eibergen-7151

Vloerverwarming laten leggen in Eibergen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door die keuze ben je er zeker van dat het totale systeem goed wordt getest. In het bijgaande stappenplan delen we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, toilet, gang, berging / schuur, slaapkamer, keuken. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een verwarming op basis van stroom. In sommige gevallen zal een infrarood model ook interessant.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan een cement dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als linoleum, PVC, tegels, vinyl, tapijt, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Eibergen alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Zoals jouw adres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail krijg je kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Berkelland en omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van professionele vloerverwarming specialisten nabij Eibergen

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en je beschikbare budget. Hieronder lees je aanvullende info over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds populairder. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in innovatieve isolatieplaten of noppenplaten. Hier kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Eibergen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, Intergas, AWB, Bosch, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Warmup, Magnum, Technea, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Eibergen

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, kant-en-klare matten en het elektrische foliesysteem zijn de meest populaire toepassingen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Eibergen

Bij infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Eibergen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Eibergen liggen tussen de €1175,00 – €2475,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei aspecten. Zo worden de tarieven beïnvloed door het feit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante keuzes die hun weerslag hebben op de prijs: het soort vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Eibergen (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€755 – €810
20 m2€800 – €1350€1150 – €1500
45 – 50 m2€2300 – €2775€2500 – €3375
70 m2€3825 – €4425€4000 – €4700
90 m2 +€5125 – €5800€5750 – €6450
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, thermostaat, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: meerdere types geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een expert of showroom. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Onderstaand lees je kort en bondig extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Eibergen? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Lievelde, Beltrum en Zieuwent.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Berkelland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeenteberkelland.nl). Voor groene oplossingen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Eibergen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.175 voor 10 m2 tot wel €5.050 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het type installatie (warm water systeem of met stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met de geselecteerde installatie, de afwerking maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In perfect geïsoleerde kamers werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Eibergen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7150, 7151, 7152.

Plaats een reactie