Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gelselaar vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Gelselaar? Vloerverwarming is een systeem om een ruimte te verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Dankzij onze specialisten vertellen we je veel info over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Vandaag al een keuze maken? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Gelselaar!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-gelselaar-7275

Vloerverwarming laten leggen in Gelselaar

Wanneer je een beetje handig bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Op die manier heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In ons complete stappenplan specificeren in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Beschrijf je huis

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, toilet, berging / schuur, badkamer, keuken, gang. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Denk dan aan een cement dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, vinyl, parket, linoleum, PVC, tegels. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Bijvoorbeeld beton, hout of steen.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Gelselaar eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Denk dan aan het adres van de woning, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief sturen wij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Berkelland en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Gelselaar

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van hoe je jouw woning wilt verwarmen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de maximale kosten. In het onderstaande blok vertellen we aanvullende informatie over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. We zien het met name bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse isolatieplaten en noppenplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Gelselaar.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, Intergas, Vaillant, ATAG.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant worden de buizen in het cement geplaatst. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Therminon, WTH, Warmup, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Gelselaar

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Gelselaar

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gelselaar.

 • Korte opwarmtijd.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een slimme wijze opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gelselaar schommelen tussen de €1200,00 – €2100,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van velerlei werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige keuzes die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder vind je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gelselaar (update zaterdag, 13 april 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €735€760 – €800
20 m2€875 – €1300€1050 – €1550
40 m2€2275 – €2775€2550 – €3225
60 m2€3750 – €4375€4025 – €4800
80 m2 +€5250 – €5700€5650 – €6425
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaar, wapening, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Belangrijk: sommige constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder bekijk je in het kort meer info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gelselaar? In het schema hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Borculo, Beemte Broekland en Mariënvelde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Berkelland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeenteberkelland.nl). Voor verduurzaming installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Gelselaar?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €775 voor 10-15 m2 tot om en nabij de €5.350 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs is afhankelijk van het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het type product, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een juist geïsoleerde ruimte werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gelselaar, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7275.

Plaats een reactie