Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ruurlo vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Ruurlo? Het is een zuinige manier van verwarmen die gelijkmatig warmte onder de vloer verspreid. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl lees je nuttige informatie over de veel gekozen typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Ruurlo!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-ruurlo-7261

Vloerverwarming laten leggen in Ruurlo

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een hele mooie klus. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een deskundige. Door die keuze heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In het onderstaande stappenplan delen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Geschikt zijn de slaapkamer, woonkamer, keuken, badkamer, gang, toilet. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen kan een infrarood systeem ook een optie.

 3. De huidige situatie

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, tapijt, vinyl, linoleum, PVC, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Ruurlo alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang jij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Berkelland en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming experts nabij Ruurlo

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt is mede afhankelijk van allerlei thema’s: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een renovatieklus? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In het onderstaande blok delen we meer over de beschikbare keuzes en hun voordelen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in slimme noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem wordt de definitieve toplaag gelegd. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Ruurlo.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, Nefit, AWB, Remeha, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Warmup, Therminon, e-Heat, Magnum, Technea, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Ruurlo

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, een slim mattensysteem of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn het overwegen waard. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ruurlo

Als je gaat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Ruurlo.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw kamer op een goedkope manier op temperatuur brengen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Ruurlo variëren tussen de €1300,00 tot €2050,00. De exacte kosten hangen af van allerlei werkzaamheden. Aanvankelijk worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarming, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In onderstaande weergave vind je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ruurlo (update zondag, 26 mei 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €745€755 – €780
20 m2€875 – €1225€1050 – €1525
40 m2€2350 – €2900€2575 – €3350
60 – 70 m2€3800 – €4500€4100 – €4725
85 – 90 m2€5175 – €5725€5750 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, pompschakelaar, thermostaat, verdeler, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn het best te combineren. Tip: meerdere afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema tref je kort en bondig de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ruurlo? In de tabel hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Hengelo, Mariënvelde en Vorden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Berkelland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeenteberkelland.nl). Voor energiebesparende oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Ruurlo?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.200 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €5.150 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort model (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het gekozen systeem, de vloerbedekking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Mede door (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ruurlo, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar de slangen doorheen lopen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7260, 7261.

Plaats een reactie