Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Neede vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Neede? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze experts vind je handige informatie over de diverse soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Neede!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-neede-7161

Vloerverwarming laten leggen in Neede

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Zo heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Beschrijf je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Zoals de berging / schuur, slaapkamer, gang, keuken, badkamer, woonkamer. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste soorten zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. Soms is een infrarood oplossing nog een alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om een cement dekvloer of vloerbedekking zoals parket, laminaat, linoleum, vinyl, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoerdatum

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Neede zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail bieden wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Berkelland en de nabije omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van erkende vloerverwarming experts regio Neede

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem komt tot stand door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de kostenindicatie. Hieronder bieden we meer over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij verbouwingen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Neede.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minder risico op barsten.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas, AWB, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een extra sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Danfoss, Technea, Magnum, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Neede

Een volledig elektrisch product is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn verschillende soorten. Losse kabels, kant-en-klare matten of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Vloerverwarming infrezen in Neede

Als je kiest voor infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. De verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De slangen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Neede.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw ruimtes op een slimme wijze warm maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Neede komen uit tussen de €1275,00 – €1875,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere onderdelen. Allereerst is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Relevante facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, het woonoppervlak, de manier van leggen en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Neede (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€770 – €785
20 m2€950 – €1350€1125 – €1450
40 – 45 m2€2350 – €2750€2550 – €3400
65 m2€3750 – €4475€4025 – €4750
85 m2 +€5175 – €5700€5525 – €6300
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, tackerplaten, wapening plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels werken het beste samen. Disclaimer: diverse types hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of plaatselijke leverancier. Zij vertellen je graag afwerkvloer rijmt met jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. In het volgende blok bekijk je samengevat de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Neede? Op deze pagina check je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Beltrum, Rietmolen en Eibergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Berkelland is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeenteberkelland.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Neede?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.400 voor 10 m2 tot zeker €6.550 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort product (elektrisch of met warm water), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het soort product, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een professioneel geïsoleerd pand zal het rendement effect snel naar voren komen. Dankzij (spouw)muurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Neede, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 7160, 7161.

Plaats een reactie