Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Borculo vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Borculo? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabel verwarmingssysteem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal vertellen we je alles over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Borculo!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-borculo-7271

Vloerverwarming laten leggen in Borculo

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Op die manier weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld keuken, woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur, gang. Indien aanwezig kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen producten zijn een warm-water installatie of een installatie op stroom. Voor sommige woningen is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, parket, tegels, PVC, vinyl, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Voorbeelden daarvan zijn een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Borculo alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief krijg je een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Berkelland en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming specialisten omgeving Borculo

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In het volgende schema bieden we nuttige informatie over de meest gekozen soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze aanpak wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name als het weinig mag kosten en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De positieve effecten hiervan zijn een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Borculo.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, AWB, Remeha, Bosch, Vaillant, Intergas.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Danfoss, Therminon, Warmup, e-Heat, Technea, Magnum.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Borculo

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale voorgeïnstalleerde matten en een speciaal folie systeem zijn de meest populaire toepassingen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die je niet constant gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Borculo

Als je gaat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Borculo.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen en koelen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Borculo liggen tussen de €1150,00 – €1900,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. diverse onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere zaken die prijsbepalend zijn: het soort installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de lijst hierna delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Borculo (update dinsdag, 16 april 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€765 – €790
25 m2€850 – €1250€1100 – €1650
40 – 45 m2€2250 – €2825€2575 – €3275
65 – 70 m2€3725 – €4450€4025 – €4725
80 m2 +€5175 – €5750€5550 – €6425
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, wapening, draadmatten, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar en arbeid (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren geven de beste prestaties. Belangrijk: meerdere vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Win informatie in bij een vakman of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten exact wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna delen we samengevat de eigenschappen van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Borculo? In de tabel hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Ruurlo, Haarlo en Keijenborg.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Berkelland is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeenteberkelland.nl). Voor groene energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Borculo?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor 10 tot 20 m2 oplopend tot €6.200 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Borculo, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7270, 7271.

Plaats een reactie