Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Haarlo vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Haarlo? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op deze website check je uitgebreide informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Haarlo!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Koelere voeten tijdens hete zomerperiodes.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-haarlo-7273

Vloerverwarming laten leggen in Haarlo

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming best goed te doen. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder omlijnen we kort maar krachtig waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de toilet, badkamer, berging / schuur, gang, slaapkamer, keuken. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste systemen zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een toepassing met infrarood zeker ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, tapijt, linoleum, vinyl, PVC, tegels. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Haarlo eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Via mail of per post krijg je gratis offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Berkelland en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Haarlo

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze komt tot stand door allerlei thema’s: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de huidige isolatiewaarden en de prijsindicatie. In het onderstaande blok vertellen we praktische informatie over de diverse soorten en hun voordelen.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij verbouwklussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende noppenplaten of isolatieplaten. Op dit systeem komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Haarlo.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Intergas, Remeha, ATAG, Vaillant, AWB.

Natbouw-installatie

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Het effect daarvan is een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, Magnum, Therminon, e-Heat, WTH.

Elektrische vloerverwarming in Haarlo

Een elektrisch model wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen komen we in de praktijk veel tegen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Haarlo

Bij infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Haarlo.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een slimme manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Haarlo komen uit tussen de €1175,00 tot €2425,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van diverse zaken. Zo is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en de afwerkvloer die je kiest. In de lijst hierna verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Haarlo (update zaterdag, 15 juni 2024).

Grootte (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€750 – €805
20 – 25 m2€900 – €1350€1050 – €1550
40 m2€2350 – €2775€2600 – €3250
70 m2€3850 – €4500€4100 – €4725
80 – 85 m2€5125 – €5650€5700 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, noppenplaten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels en steen werken het beste samen. Tip: enkele constructies zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of lokaal vloerenbedrijf. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Onderstaand lees je stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Haarlo? In het gedeelte hieronder tonen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Mariënvelde, Gelselaar en Ruurlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Berkelland kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeenteberkelland.nl). Voor vergroenings producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Haarlo?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €950 voor 10-15 m2 tot wel €5.700 voor 100 m2. Het tarief is afhankelijk van het gewenste model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 15 jaar. Het unieke rendement is onderhevig aan het soort installatie, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Door dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Haarlo, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste optie kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 7273.

Plaats een reactie