Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Rekken vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Rekken? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit portaal verstrekken we praktische informatie over de populaire soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Rekken!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-rekken-7157

Vloerverwarming laten leggen in Rekken

Als je een ervaren klusser bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een specialist. Zo heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is verhelderen we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan badkamer, woonkamer, toilet, slaapkamer, gang, keuken. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Selecteer een soort verwarming. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen modellen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. In sommige gevallen is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, tapijt, vinyl, PVC, laminaat, parket. Installateurs willen ook graag weten wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Rekken eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om jouw adres, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief sturen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Berkelland en omgeving. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming installateurs nabij Rekken

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door jouw wensen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In de volgende bullets vertellen we bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Rekken.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, ATAG, Vaillant, Nefit, Intergas.

Natbouw-verwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit biedt een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, Therminon, e-Heat, Magnum, Danfoss.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Rekken

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem komen we in de praktijk veel tegen. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Rekken

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Rekken.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw kamer op een voordelige manier warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Rekken kost globaal gezien tussen de €1275,00 tot €2175,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door allerlei onderdelen. Boven alles zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In het volgende schema tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Rekken (update vrijdag, 12 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€755 – €790
25 m2€900 – €1325€1025 – €1625
40 – 50 m2€2250 – €2750€2550 – €3300
65 m2€3750 – €4500€4200 – €4700
85 m2 +€5100 – €5725€5525 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, pompschakelaar, draadmatten, thermostaat, verdeler, tackerplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Notitie: sommige soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hieronder check je een toelichting / praktische info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Rekken? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Eibergen, Neede en Groenlo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Berkelland is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeenteberkelland.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Rekken?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.500 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot om en nabij de €5.450 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het gewenste product (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het specifieke rendement hangt af van het type installatie, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Middels dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Rekken, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is iets wat we steeds meer zien. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De tweede optie is infrezen. Als je daarvoor kiest ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7157.

Plaats een reactie