Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beltrum vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Beltrum? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site vertellen we je handige informatie over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij direct besparen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Beltrum!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-beltrum-7156

Vloerverwarming laten leggen in Beltrum

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door het inschakelen van een vakman weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is adviseren we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur, gang, badkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Bekende modellen zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat het huidige oppervlak is. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, vinyl, tegels, parket, PVC. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Opties zijn o.a. beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Beltrum alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Zoals je woonadres, jouw mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post sturen wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Berkelland en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving Beltrum

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. De uiteindelijke keuze heeft te maken met verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In het volgende schema lees je meer details over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Beltrum.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, ATAG, Vaillant, AWB, Remeha.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Therminon, Magnum, Technea, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Beltrum

Het elektrische systeem werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn hiervan enkele voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Beltrum

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Beltrum.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw appartement op een slimme manier warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Beltrum liggen tussen de €925,00 tot €2500,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere zaken. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante factoren die de tarieven beïnvloeden: het type systeem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de mate van afwerking. In onderstaande weergave verstrekken we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beltrum (update woensdag, 24 april 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€770 – €810
20 – 25 m2€800 – €1275€1025 – €1450
45 m2€2275 – €2800€2600 – €3300
65 m2€3825 – €4350€4075 – €4875
80 m2 +€5125 – €5775€5700 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaaten arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Hedendaags kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Let op: bepaalde types bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de volgende weergave tref je een toelichting / aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beltrum? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Groenlo, Rekken en Lievelde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Berkelland bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeenteberkelland.nl). Voor groene energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Beltrum?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.000 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.800 voor 100 m2. Het tarief kom tot stand door het geselecteerde model (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type systeem, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beltrum, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Ten eerste kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7156.

Plaats een reactie