Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuwaal vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Nieuwaal? Het is een verwarmingstype dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Je houd meer ruimte over in je huis! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze experts bekijk je bruikbare informatie over de huidige soorten vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuwaal!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-nieuwaal-5313

Vloerverwarming laten leggen in Nieuwaal

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een installateur. Daardoor weet je gegarandeerd dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld berging / schuur, woonkamer, toilet, slaapkamer, gang, badkamer. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende systemen zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In diverse huizen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, tapijt, vinyl, parket, linoleum, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nieuwaal vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail delen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Zaltbommel en omgeving. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming vakmannen regio Nieuwaal

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van jouw wensen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of een klushuis? Wat ook van invloed is: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In het volgende schema tref je meer informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Nieuwaal.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, Nefit, AWB, Vaillant, Bosch.

Natbouw-verwarming

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: e-Heat, Magnum, Warmup, Technea, WTH, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Nieuwaal

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Nieuwaal

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuwaal.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze verwarmen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuwaal liggen tussen de €1000,00 – €2400,00. Goede prijsindicaties zijn afhankelijk van allemaal aspecten. Om te beginnen is het doorslaggevend of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige facetten die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In de onderstaande tabel tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuwaal (update zaterdag, 20 april 2024).

OppervlakteTarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €735€765 – €800
20 m2€825 – €1250€1025 – €1475
40 – 45 m2€2275 – €2850€2550 – €3350
70 m2€3825 – €4425€4050 – €4775
85 – 90 m2€5250 – €5725€5700 – €6500
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, verdeler, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Belangrijk: sommige vloertypes werken minder goed. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het volgende blok verstrekken we stapsgewijs de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuwaal? Hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Aalst, Bruchem en Poederoijen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zaltbommel heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.zaltbommel.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuwaal?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.300 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.500 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie wordt beïnvloed door het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het soort model, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuwaal, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5313.

Plaats een reactie