Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bern vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Bern? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina bekijk je veel info over de bekendste soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bern!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-bern-5318

Vloerverwarming laten leggen in Bern

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming installeren een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de slaapkamer, keuken, berging / schuur, toilet, badkamer, gang. Tevens geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende installaties zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, vinyl, laminaat, tegels, tapijt, parket. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Bern alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Er wordt gevraagd naar je woonadres, e-mail en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de mail bieden wij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zaltbommel en de regio daarbuiten. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming experts regio Bern

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat voor jou het beste werkt wordt bepaald door hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere belangrijke aspecten zijn: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema tref je informatie over de beschikbare keuzes en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Bern.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Vaillant, ATAG, Intergas, Nefit, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan worden de buizen in het cement geplaatst. Deze categorie verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Danfoss, WTH, Magnum, e-Heat.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Bern

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een speciaal folie systeem zijn enkele populaire mogelijkheden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Bern

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De slakkenhuizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Bern.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Bern liggen op gemiddeld €1250,00 – €1975,00. De exacte kosten worden bepaald door diverse facetten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, de grootte van de ruimte, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In het volgende blok bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bern (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€710 – €740€750 – €780
20 – 25 m2€825 – €1200€1100 – €1500
40 m2€2275 – €2750€2600 – €3350
65 – 70 m2€3850 – €4475€4150 – €4775
85 m2 +€5100 – €5650€5625 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, thermostaat, noppenplaten, draadmatten, wapening, tackerplaten en arbeid (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Belangrijk: diverse types geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder tref je een toelichting / de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bern? In het gedeelte hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Delwijnen, Hedel en Kerkwijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Zaltbommel is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.zaltbommel.nl). Voor energiebesparende energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Bern?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.425 voor 15 m2 tot om en nabij de €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door de gewenste installatie (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het specifieke rendement is mede afhankelijk van de gekozen installatie, de ondervloer en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bern, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is geen probleem. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5318.

Plaats een reactie