Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Bruchem vergelijken

Aan de slag met vloerverwarming in Bruchem? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform ontdek je uitgebreide informatie over de hedendaagse keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Heb je interesse? Vraag dan nu eenvoudig een offerte op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Bruchem!

De voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-bruchem-5314

Vloerverwarming laten leggen in Bruchem

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een deskundige. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is omlijnen we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Denk aan berging / schuur, badkamer, toilet, keuken, woonkamer, gang. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veel gekozen modellen zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. In kleinere huisjes is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals vinyl, parket, tegels, laminaat, linoleum, tapijt. Installateurs willen ook graag weten wat voor ondervloer er is. Zoals een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Bruchem zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om je woonadres, e-mail en jouw 06-nummer. Middels een email of brief krijg jij offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Zaltbommel en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming vakmannen nabij Bruchem

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze komt tot stand door hoe je jouw woning wilt verwarmen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het volgende schema check je handige informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair als er beperkte budgetten zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Bruchem.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, Nefit, Bosch, Remeha, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een degelijke vloerconstructie en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, Danfoss, Warmup, Magnum, WTH0Bruchem

  Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

  • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
  • Een snelle warmteafgifte.
  • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Bruchem

Als je het systeem laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Bruchem.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Bruchem schommelen tussen de €1275,00 – €2000,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van diverse zaken. Ten eerste maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige keuzes die de prijs bepalen: het soort systeem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Bruchem (update zondag, 26 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€770 – €785
20 m2€850 – €1325€1150 – €1475
45 – 50 m2€2225 – €2825€2675 – €3325
65 – 70 m2€3775 – €4425€4125 – €4725
80 m2 +€5175 – €5775€5550 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Advies: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We hebben het dan over o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hieronder vind je overzichtelijk de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Bruchem? Onderstaand bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Gameren, Kerkwijk en Aalst.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Zaltbommel is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.zaltbommel.nl). Voor vergroenings installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Bruchem?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.375 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot gemiddeld €6.200 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief is afhankelijk van het type model (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde model, de afwerking maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Bruchem, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen boven op de huidige vloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5314.

Plaats een reactie