Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zuilichem vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Zuilichem? Vloerverwarming is een type verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. En het is ook erg hygiënisch en gezond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site bekijk je veel info over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Zuilichem!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-zuilichem-5305

Vloerverwarming laten leggen in Zuilichem

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. In die situatie ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, badkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste types zijn een watergedragen of een verwarming op basis van stroom. Doorgaans zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, parket, tapijt, laminaat, PVC, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of binnen 3 maanden. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Zuilichem zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail bieden we offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Zaltbommel en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming experts omgeving Zuilichem

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke aspecten zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de kostenindicatie. In de volgende bullets vertellen we details over de relevante systemen en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug als het weinig mag kosten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. De positieve effecten hiervan zijn een gunstige opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Zuilichem.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Gemakkelijk te installeren op bestaande vloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Remeha, AWB, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, WTH, Technea, Warmup, Magnum.

Elektrische vloerverwarming in Zuilichem

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Speciale infrarood vloerverwarming zorgt voor plaatselijke warmte.

Laat vloerverwarming infrezen in Zuilichem

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Zuilichem.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een duurzame manier warm houden

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zuilichem liggen tussen de €1175,00 tot €2325,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van verschillende zaken. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve facetten die de prijzen bepalen: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zuilichem (update zondag, 14 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€715 – €720€760 – €785
20 – 25 m2€875 – €1225€1125 – €1500
45 m2€2275 – €2900€2525 – €3275
60 – 65 m2€3700 – €4400€4100 – €4825
85 m2 +€5125 – €5725€5675 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, pompschakelaar, wapening, draadmatten, thermostaat, verdeler en uurloon (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Let op: bepaalde constructies kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Win informatie in bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij vertellen dan wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema bieden we overzichtelijk aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zuilichem? In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Esch, Brakel en Gemonde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Zaltbommel krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.zaltbommel.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee de ruimtes worden verwarmd is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Zuilichem?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.275 voor 10 m2 tot zo’n €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het definitieve rendement is onderhevig aan het geselecteerde systeem, de afwerkvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zuilichem, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze aanpak worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5305.

Plaats een reactie