Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Gameren vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Gameren? Vloerverwarming is een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts lees je veel info over de populaire keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Gameren!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-gameren-5311

Vloerverwarming laten leggen in Gameren

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte onderdelen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, berging / schuur, woonkamer, badkamer, keuken, gang. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Gangbare systemen zijn een systeem op basis van water of een deels elektrische oplossing. Doorgaans is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of misschien vloerbedekking zoals parket, laminaat, vinyl, PVC, tegels, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Gameren alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode en huisnummer, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post krijg jij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Zaltbommel en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van erkende vloerverwarming experts omgeving Gameren

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is onderhevig aan een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn de toegepaste ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok tref je praktische informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Gameren.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, Intergas, Remeha, ATAG, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

Bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een stabielere ondervloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, e-Heat, Danfoss, WTH, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Gameren

Elektrische verwarming in de vloer werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Stroomkabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Gameren

Als je kiest voor infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. De verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit heeft als gevolg dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Gameren.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw plek op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Gameren liggen op gemiddeld €1225,00 – €1925,00. Accurate kostenramingen hangen af van allerlei aspecten. Allereerst maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Gameren (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€750 – €790
20 m2€800 – €1300€1100 – €1650
40 – 50 m2€2350 – €2825€2625 – €3325
60 – 70 m2€3725 – €4475€4100 – €4825
80 m2 +€5100 – €5775€5700 – €6325
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, thermostaat, wapening, verdeler, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het beste samen. Belangrijk: bepaalde soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna bieden we in het kort de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Gameren? In het schema hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Poederoijen, Nieuwaal en Brakel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Zaltbommel is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.zaltbommel.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Gameren?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €900 voor 10 m2 tot zeker €6.000 voor 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement hangt af van het geselecteerde systeem, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden werkt het systeem een stuk effectiever. Door dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Gameren, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5310, 5311.

Plaats een reactie