Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Brakel vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Brakel? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen dat onder de vloer aangebracht wordt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site ontdek je praktische informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Brakel!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-brakel-5306

Vloerverwarming laten leggen in Brakel

Wanneer je een beetje handig bent dan is het leggen van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte omlijnen we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan slaapkamer, woonkamer, berging / schuur, gang, keuken, toilet. Indien mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare installaties zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Voor sommige woningen zal een infrarood model zeker ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld de oorspronkelijke dekvloer of vloerafwerking als tegels, laminaat, vinyl, linoleum, parket, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of binnen 3 maanden. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Brakel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de mail bieden we gratis offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Zaltbommel en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van de beste vloerverwarming installateurs regio Brakel

Inzicht in de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. Hieronder tref je meer details over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in losse noppenplaten & isolatieplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Brakel.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, ATAG, Intergas, Bosch, Vaillant.

Natbouwsysteem

Bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in meer stabiliteit en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, e-Heat, Danfoss, Therminon, Technea, WTH.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Brakel

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Brakel

Als je gaat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. De verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Brakel.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw plek op een voordelige manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Brakel liggen tussen de €1000,00 tot €2250,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van veel werkzaamheden. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele aspecten die effect hebben op de kosten zijn: het soort systeem, de oppervlakte, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de tabel hieronder bieden we de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Brakel (update zondag, 14 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €740€770 – €795
20 m2€925 – €1275€975 – €1650
40 – 50 m2€2300 – €2775€2700 – €3400
65 m2€3700 – €4375€4100 – €4775
85 – 90 m2€5100 – €5700€5600 – €6500
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat en arbeid (provincie Gelderland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Belangrijk: diverse afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hierna delen we een toelichting / extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Brakel? Op deze pagina bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Liempde, Poederoijen en Esch.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Zaltbommel is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.zaltbommel.nl). Voor hernieuwbare oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Brakel?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €925 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het geselecteerde model (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het gewenste model, de afwerking en ook de staat van de woning. In ideaal geïsoleerde panden zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Brakel, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt waar je de leidingen in aanbrengt. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5306.

Plaats een reactie