Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Aalst vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Aalst? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. En het is ook erg hygiënisch en gezond. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal vind je bruikbare informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Aalst!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-aalst-5308

Vloerverwarming laten leggen in Aalst

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Op die manier heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verhelderen we in 5 korte stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, badkamer, toilet, gang, woonkamer, keuken. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare soorten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). Soms is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, parket, vinyl, PVC, linoleum, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Aalst zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk vakmannen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de mail krijg je 1 tot 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Zaltbommel en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming installateurs regio Aalst

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is afhankelijk van allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere belangrijke zaken zijn het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. In het volgende schema bieden we meer uitleg over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Hierbovenop wordt meteen de vloer gelegd. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Aalst.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, AWB, Remeha, Vaillant, ATAG.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In het geval van natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Technea, Warmup, WTH, Magnum, Danfoss, Therminon.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Aalst

Een elektrisch systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Aalst

In het geval van infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Aalst.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een slimme wijze behaaglijk maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Aalst variëren tussen de €1175,00 tot €2500,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van verschillende werkzaamheden. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzes die de prijs bepalen: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de lijst hierna delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Aalst (update zondag, 14 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €720€750 – €785
25 m2€925 – €1350€1125 – €1475
40 – 50 m2€2275 – €2850€2525 – €3350
65 – 70 m2€3725 – €4500€4200 – €4825
90 m2 +€5175 – €5725€5500 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, thermostaat, pompschakelaar, verdeler, draadmatten en uurloon (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het meeste efficiënt. Tip: meerdere types geven minder goede prestaties. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het schema hierna bekijk je kort en bondig praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Aalst? Onderstaand bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Brakel, Gameren en Zuilichem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als bij- of hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: je hobby’s / klussen uitvoeren in een prettige ruimte.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zaltbommel kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.zaltbommel.nl). Voor groene producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Aalst?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €925 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.750 voor grotere klussen van 100 m2. De prijsindicatie wordt bepaald door het soort installatie (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement heeft te maken met het geselecteerde model, de afwerkvloer en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Aalst, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5308.

Plaats een reactie