Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kerkwijk vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Kerkwijk? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij alles over de beschikbare soorten vloerverwarming en de kosten. Vandaag al een keuze maken? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kerkwijk!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-kerkwijk-5315

Vloerverwarming laten leggen in Kerkwijk

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Daardoor is er geen twijfel of de installatie foutloos en efficiënt werkt. In ons complete stappenplan specificeren in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Schat de totale aantal m2 en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld gang, woonkamer, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, toilet. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende soorten zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een infrarood product ook een optie.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, tegels, parket, vinyl, PVC, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondergrond is. Voorbeelden daarvan zijn een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Met die informatie kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Kerkwijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, e-mail en jouw nummer voor aanvullende vragen. Middels een email of brief delen we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Zaltbommel en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming experts nabij Kerkwijk

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of gaat het om een renovatieproject? Waar je ook rekening mee moet houden: type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema check je meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Kerkwijk.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Snel in gebruik te nemen.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, AWB, Intergas, Nefit, Remeha.

Natbouw-verwarming

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit resulteert in een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Therminon, Danfoss, Warmup, WTH, Magnum, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Kerkwijk

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische voorzieningen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Kerkwijk

Als je het systeem laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Kerkwijk.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een duurzame wijze op temperatuur brengen

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kerkwijk variëren tussen de €1125,00 – €2175,00. De exacte kosten hangen af van meerdere aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele onderdelen die de prijzen bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het soort dekvloer. In de lijst hierna tonen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kerkwijk (update zondag, 14 april 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€750 – €780
20 – 25 m2€800 – €1350€1000 – €1450
40 m2€2350 – €2875€2600 – €3300
60 – 70 m2€3750 – €4500€4150 – €4875
80 – 85 m2€5100 – €5800€5675 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, draadmatten, tackerplaten, wapening, thermostaat, noppenplaten en uurloon (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Notitie: meerdere afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Win informatie in bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder tref je in het kort aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kerkwijk? In het schema hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Eventueel kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Nieuwaal, Delwijnen en Gameren.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Zaltbommel heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.zaltbommel.nl). Voor duurzamere installaties zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Kerkwijk?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.100 voor 10-15 m2 tot wel €5.250 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het type systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het gekozen product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Middels (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glassluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kerkwijk, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een stukje extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 5315.

Plaats een reactie