Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nederhemert vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Nederhemert? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je betaalt lagere energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Je houd meer ruimte over in je huis! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform bekijk je uitgebreide informatie over de hedendaagse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Vandaag al een keuze maken? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Nederhemert!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-nederhemert-5317

Vloerverwarming laten leggen in Nederhemert

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Met een professional weet je zeker dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen middels een vakman.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld toilet, badkamer, gang, berging / schuur, slaapkamer, keuken. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De meest gangbare systemen zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. Soms is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, parket, linoleum, tegels, laminaat, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor type ondervloer toegepast is. Voorbeelden daarvan zijn beton, hout of steen.

 4. Wanneer moet de klus uitgevoerd worden?

  Bespreek in welke week de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Nederhemert zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Via de computer of telefoon bieden we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Zaltbommel en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Nederhemert

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan jouw wensen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het volgende schema check je aanvullende informatie over de veel gebruikte modellen en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze aanpak wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair bij verbouwingen en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Nederhemert.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas, ATAG, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een meer solide vloer en het voorkomt barsten en scheuren.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: e-Heat, Technea, Therminon, Magnum, WTH, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Nederhemert

Een elektrisch systeem wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn diverse methodes te kiezen. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Nederhemert

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Nederhemert.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een slimme manier warm houden

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nederhemert liggen rond de €1125,00 tot €2100,00. De uiteindelijke kosten hangen af van diverse factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve factoren die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarming, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de tabel hieronder vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nederhemert (update zondag, 26 mei 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €735€770 – €810
25 m2€925 – €1200€1125 – €1525
40 – 50 m2€2275 – €2850€2625 – €3350
65 – 70 m2€3775 – €4425€4125 – €4775
90 m2 +€5175 – €5725€5500 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, noppenplaten, thermostaat, wapening en arbeidskosten (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: meerdere soorten hebben een te sterk isolerende werking. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of winkel. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het onderstaande schema bekijk je overzichtelijk extra informatie over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Vind een installatiebedrijf

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nederhemert? In het gedeelte hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Kerkwijk, Bern en Bruchem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Zaltbommel bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.zaltbommel.nl). Voor verduurzaming energiebronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Nederhemert?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €950 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.600 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt bepaald door de geselecteerde installatie (elektrisch of warm water systeem), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Wat is de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot maximaal 15 jaar. Het unieke rendement wordt bepaald door het gewenste product, de toplaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nederhemert, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een goede keuze. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5317.

Plaats een reactie