Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Poederoijen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Poederoijen? Het gaat om een vorm van centrale verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website bieden wij bruikbare informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct aan de slag? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Poederoijen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-poederoijen-5307

Vloerverwarming laten leggen in Poederoijen

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een professional. Zodoende ben je er zeker van dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we in 5 korte stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Vul het aantal m2 oppervlakte in en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de keuken, slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, badkamer, gang. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een soort verwarmingssysteem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een cement dekvloer of vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, tegels, linoleum, parket, vinyl. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Poederoijen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon ontvang je vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Zaltbommel en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Poederoijen

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van allerlei thema’s: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna lees je meer details over de te overwegen installaties en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in slimme isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Poederoijen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Intergas, AWB, ATAG, Nefit, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Bij de natbouw variant wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor een meer solide vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: WTH, Technea, e-Heat, Therminon, Magnum, Danfoss.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Poederoijen

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Poederoijen

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Poederoijen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen opstoken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Poederoijen schommelen tussen de €950,00 – €2000,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. velerlei onderdelen. Om te beginnen is het doorslaggevend of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige facetten die de prijzen bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In onderstaande weergave tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Poederoijen (update dinsdag, 23 juli 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €725€760 – €810
20 – 25 m2€800 – €1350€1000 – €1525
45 – 50 m2€2350 – €2900€2500 – €3200
60 – 70 m2€3775 – €4375€4100 – €4900
80 – 85 m2€5125 – €5750€5600 – €6350
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, thermostaat, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: bepaalde soorten zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Onderstaand verstrekken we kort en bondig aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Poederoijen? In het schema hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Zuilichem, Aalst en Liempde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Zaltbommel kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.zaltbommel.nl). Voor duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met behulp van de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Poederoijen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.300 voor 10 m2 oplopend tot €6.450 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door de geselecteerde installatie (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het unieke rendement heeft te maken met het type product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Poederoijen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 5307.

Plaats een reactie