Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Delwijnen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Delwijnen? Vloerverwarming is een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je hebt ook geen zichtbare radiatoren meer in je huis. Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts vertellen we je handige informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Delwijnen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-delwijnen-5316

Vloerverwarming laten leggen in Delwijnen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een hele mooie klus. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een expert. Met die beslissing heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren kort maar krachtig wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Denk aan slaapkamer, keuken, badkamer, gang, woonkamer, toilet. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort installatie. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende installaties zijn een watergedragen systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, linoleum, vinyl, tapijt, parket, PVC. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondervloer is. Vaak is dat een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Zit er spoed achter de aanvraag of nader te bepalen. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Delwijnen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via de computer of telefoon delen we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Zaltbommel en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Delwijnen

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat bij jouw situatie past is mede afhankelijk van meerdere zaken: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets tref je informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Op deze platen wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. De positieve effecten hiervan zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Delwijnen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, Nefit, AWB, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Zo’n verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, e-Heat, WTH, Technea, Warmup, Danfoss0Delwijnen

  Het elektrische systeem wordt volledig door stroom gedreven. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die minder gebruikt worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

  • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
  • Relatief lage installatiekosten.
  • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Infrezen van vloerverwarming in Delwijnen

Als je het systeem laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Delwijnen.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw ruimtes op een voordelige verwarmen warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Delwijnen komen uit tussen de €1050,00 – €2200,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse zaken. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige factoren die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en de afwerkvloer die je kiest. In het volgende blok delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Delwijnen (update zondag, 26 mei 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€695 – €730€750 – €800
20 – 25 m2€800 – €1350€1150 – €1575
40 – 45 m2€2325 – €2775€2600 – €3200
65 – 70 m2€3800 – €4425€4075 – €4900
80 – 90 m2€5200 – €5650€5700 – €6300
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, wapening, noppenplaten, pompschakelaar, thermostaat, verdeleren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Tip: enkele soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan tapijt of parket. Win informatie in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna check je een toelichting / praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de buurt

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Delwijnen? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Bruchem, Nederhemert en Nieuwaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Zaltbommel kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.zaltbommel.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken is wel ISDE subsidie beschikbaar. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Delwijnen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.300 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.450 voor grotere klussen van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het gekozen product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het uiteindelijke rendement hangt af van het soort model, de afwerkvloer en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Delwijnen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Allereerst kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. Bij deze aanpak worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5316.

Plaats een reactie